شهرستان لنگرود در فاصله ی ۳۴۰ كيلومتری تهران قرار دارد. لنگرود در دامنه كوه قرار گرفته و از آب و هوایی معتدل و مرطوب بهره می برد. شهرستان لنگرود زمانی بستر دريای تيتيس بود و در زمان آخرين شاه هخامنشی یعنی داريوش سوم از جمله ۱۲۷ ولايتی بود كه خشک شد و لنگرود نام گرفت.
چمخاله
چمخاله از آن شهرهای شمالی نزدیک به تهران است و تنها با ماشین حدود ۴ ساعت تا آن فاصله دارد، چمخاله در استان گیلان و در ۱۰ کیلومتری شهرستان لنگرود واقع شده است. اگر ساکن تهران هستید هم میتوانید از جاده ی زیبای چالوس خودتان را به استان گیلان برسانید و به سمت لنگرود سفر کنید، هم از سمت غرب بعد از رسیدن به لاهیجان ۲۵ کیلومتر به سمت شرق رانندگی کنید و به چمخاله بروید. اینجا جاهای بکر و طبیعت زیبایی دارد که با شناختنشان سفرتان به چمخاله حتما به شما خوش خواهد گذشت.
یکی از شهر های با کیفیت دیگر شمال، رامسر است که می توانید از طریق هتل بام سبز رامسر اقامتی خوب و دلپذیر را در آنجا تجربه کنید.
جاهای دیدنی چمخاله
ساحل چمخاله؛ ساحل مجهز تقدیرشده
بعد از بندر انزلی، ساحل چمخاله قطب توریستی گیلان شناخته شده است، این ساحل خیلی قدیمی است و در زمان قبل از انقلاب نیز امکانات خوبی مثل پلاژها و ویلاهای بسیار زیبا داشت و الان هم ۵ هتل و اقامتگاه های مختلف زیادی دارد، تجهیزات خوب این ساحل باعث شده رضایت خوبی را از مردم جلب کند. همچنین در این ساحل کلی امکانات برای تفریح کردن هم وجود دارد. اینجا میتوانید فوتبال و والیبال ساحلی بازی کنید؛ یا اگر تفریحات آبی را دوست داشته باشید از امکانات قایقسواری و جت اسکی و انواع تفریحات آبی دیگر در اینجا نیز لذت ببرید. اگر هم اهل شنا کردن هستید بهتر است بهار و تابستان به اینجا بیایید و از شنا کردن در آب دریای خزر لذت ببرید.
اما اگر از آن دسته افرادی هستید که از آب فراری اند در این ساحل می توانید دوچرخه و موتور چهار چرخ هم اجاره کنید که امتحانش برای بقیه نیز خالی از لطف نیست، این ساحل آلاچیقهای بسیاری هم برای نشستن در کنار خانواده دارد. و در آخر باید گفت که هیچ چیز جای قدم زدن با پای بدون کفش روی شنهای ساحل را نمی گیرد. فراموشش نکنید.
رودخانه چمخاله؛ پرآب و دیدنی
یکی از جاهای دیدنی چمخاله رودخانه پرآب و عمیقش است. رودخانه ای که سالهاست از وسط شهر چمخاله میگذرد و شهر را دیدنی تر کرده است.
گالش کلام
مردم می گویند وقتی به چمخاله میآیید حتما اسم گالش کلام هم به گوشتان میخورد، گالش کلام یکی از مناطق زیبای چمخاله است که پر از رودخانه و تالاب و مردابهای زیباست. اینجا یک منطقه گردشگری به نام جزیره فلامینگو هم دارد که آشیان پرندگان مهاجر و دریایی است که برای افرادی که عاشق پرنده ها هستند قطعا منظره ای بسیار جذاب خواهد بود، همچنین نام دیگر جزیره فلامینگو، جزیره ارشیا است، برای رسیدن به جزیره ارشیا باید خودتان را به میدان چمخاله برسانید و بعد به سمت راست حرکت کنید و پس از طی حدودا یکی دو کیلومتر، کنار تالار پاسارگاد به سمت چپ برانید. کمی که برانید تابلوهای زیادی برای رسیدن به جزیره ارشیا را میبینید.
تالاب زیبا
دیدن تالاب و گیاهانی که روی آب قرار دارند همیشه جالب است. اینجا پرندههای گوناگون هم در رفت و آمدند که دیدنشان ممکن است لذت بخش باشد.
لیلاکوه
این کوه زیبا در سه کیلومتری لنگرود واقع است، خیلیها میگویند اسم اینجا از روی “لیاشاه” به معنی شاه دختر قرار داده شده است. آدم از اسم اینجا حس میکند این کوه قصههای شنیدنی زیادی در دل خود دارد و شاید نیز همینطور باشد.
بام لنگرود
جذابیتهای لنگرود تنها به سواحل دریای خزر یا لیلاکوه ختم نمیشود. چراکه این شهر به دلیل قرار گیری میان کوه و دریا و موقعیت عالی اش، روستاهای پنهان زیبایی دارد که میتوانند مقصد سفرهای یک روزه ی گردشگران باشند. لنگرود در ارتفاع ۲۱ متری از سطح دریا قرار دارد. این شهر روی جلگه ای سبز و در ۱۰ کیلومتری دریای خزر قرار گرفته و در قسمتهای جنوبی کوهپایههای جنگلی دارد. شهر لنگرود در ۶۰ کیلومتری مرکز استان گیلان، رشت قرار دارد و از شمال به دریای خزر، از غرب به لاهیجان، از شرق به رودسر و از جنوب به املش منتهی میگردد. این مکان به این دلیل که تمام شهر و ساحل دریای کاسپین (خزر) زیر پا احساس میشود و قابل مشاهده است به بام لنگرود شهرت پیدا کرده است.
پارک جنگلی خرما
پارکهای جنگلی متعدد در گوشه و کنار ایران همچون یک تصفیه خانه ی طبیعی برای کشورمان است که هوایمان را در حد توان از آلودگی دور می کنند. یکی از این پارکها، پارک جنگلی خرما لنگرود است که آن را متعلق به املش نیز می دانند، این پارک جنگلی در حومه ی روستای خرما قرار گرفته است و با درختان پربار و بلند خود آب و هوایی مطلوب را هدیه می دهد. به باور برخی خرما مخفف دو واژه خور و مه است که نام خواهر بابک خرمدین بوده، اما سندی بر این ادعا وجود ندارد و همچنان به صورت افسانه باقی است. کوهستانهای بلند و سر به فلک کشیده، رود های روان و صدای آواز زیبای پرندگان از جمله چیزهایی است که در پارک جنگلی املش می یابید. وقتی در این جنگل سرسبز قدم می زنید با گونههای مختلف گیاهی همچون توسکا، لرک و انجیل رو به رو خواهید شد که تنوع خاصی دارند و با خواص درمانی سرشار خود سلامتی را به مردم محلی و حتی گردشگران هدیه می کنند. زمانی که وارد پارک جنگلی خرما در لنگرود شوید، این امکان برای شما وجود دارد تا به تفریحات متعدد دیگری نیز همچون پرنده دید زدن، عکاسی، شنا، طبیعت گردی و غیره بپردازید و از تک تک لحظات خود در آنجا لذت ببرید. تصور کنید که کمپ زدن در دل پارک جنگلی خرما و تماشای آسمان پر ستاره ی شب در آنجا چقدر رویایی و لذت بخش است و لحظاتی به یاد ماندنی برای گنجینه خاطرات شما به جا می گذارد.
همچنین تالاب کیایه، پل خشتی لنگرود و غار هفت خم تله از جمله جاذبه های گردشگری لنگرود به شمار میآیند که در نزدیکی این جنگل هستند و می توانید وقتی نزدیک هستید از آن ها نیز بازدید کنید.
بازار لنگرود
در لنگرود چندین روز از هفته این بازار برپا میشود. شنبه بازار، چهارشنبه بازار و جمعه بازار، بازارهایی هستند که در روز های خود در گیلان برپا میشوند، بازار لنگرود از جمله بازارهای درجه اول استان گیلان است که همواره فروشندگان دوره گرد را به سوی خود می کشاند. رونق این بازار به گونه ای است که بیشتر فروشندگان این بازار، از شرق گیلان و یا استان مازندران برای حضور در این بازار می آیند و گروهی نیز از غرب گیلان و کوهپایه های رودبار و رستم آباد در میان فروشنده های این بازار دیده میشوند.
در میان فروشندگان، زنان زحمتکش روستا ها نیز کار می کنند. عمده ی محصولات کشاورزی منطقه که به صورت خرده فروشی در بازار به وسیله آنان ارائه میشود، برای جلب مشتریان است و برای زنان با سود کمتری همراه می شود و در نتیجه خریداران در ارتباط با آنان رضایت بیشتری دارند. لنگرود با تولید مقادیر قابل توجهی برنج و چای و نیز ماهی، بازارهای هفتگی پررونقی دارد و خریداران بسیاری را همواره به سوی خود جلب می کند.
در بازارهای هفتگی این شهر غیر از محصولات و تولیدات منطقه ی خودشان، انواع و اقسام مختلف اجناس و کالاهای داخلی و خارجی نیز به فروش می رسد. بازار مال فروشان لنگرود در دو روز هفته رقم بزرگ معامله بر روی دام و طیور را دارد. انواع ماهی از قبیل ماهی های سفید و ماهی شور و دودی، عطر های پیچیده از سبزیهای محلی معطر که غالباً توسط زنان با لباسهای محلی فروخته و دیده می شود، انواع ترشی ها و آلوچه ها و لواشک های خانگی و اقسام زیتون خانگی از کنسرو گرفته تا زیتون پرورده از دیگر محصولات این بازار و جاذبه هایی است که حتی دیدن آنها لبخند رضایت را بر لبان هر رهگذری از گشت و گذار این بازارها می نشاند و آنها را به خرید بیشتر و بیشتر ترغیب می کند.
صنایع دستی از قبیل حصیر، زنبیل و گیوه بافی، دوخت لباس محلی، دستبافتهای سنتی، منبت کاری و صنایع مستظرفه چوبی و بامبو بافی حاصل کار و تلاش زنان و مردان زحمتکش روستاها در بازار لنگرود است که به غنا و جذبه این بازار میافزاید و همچنین میتواند همواره سوغات خوبی برای دوستان و آشنایان باشد.
پل خشتی لنگرود
پل خشتی لنگرود، پلی ای است که از آجر و ساروج ساخته شده است و به عنوان معروف ترین بنای تاریخی و نماد شهر لنگرود نامیده می شود. این پل تاریخی بر روی رودخانه لنگرود ساخته شده، همچنین اين رودخانه یکی از رودخانه هایی است که از يکي از آبراه های سفيدرود سرازیر می شود و از مركز شهر لنگرود می گذرد و دو منطقه لنگرود به نام های «فشکالي محله» و «راه پشته» را به یکدیگر متصل می نماید. در گویش گیلکی لنگرودی، به این پل خَشته پٌل و خَشته پورد نیز گفته می شود. همچنین این پل در آثار ملی به ثبت رسیده است.